Työyhteisöjen joustavan vuorovaikutuksen perustaksi tietoiseen toimijuuteen. Sovellettavissa kaikkiin työympäristöihin.
Integroin eli sisäistän ja yhdistän mallin avulla tunnistamaani tietoa, jotta toimin rakentavasti ja eettisesti, vastavuoroisuutta joustavasti mahdollistaen.
Kokenut psykoterapeutti Marja Väänänen ja uuden sukupolven fasilitoija Isa Hukka kouluttavat työyhteisöjä aikaa ja resursseja säästävään vastavuoroisuuteen. Soveltavan psykologian ja kansainvälisellä kentällä kertyneen kokemuksen ytimestä Väänänen ja Hukka avaavat integroivan tunnistamismallin kokemuspohjaisesti, työyhteisö kerrallaan.
Tämä on ruohojuurityötä – liity joukkoon.
ITM pohjautuu tohtori Catherine Koverolan kehittämään CMTI-malliin (Comprehensive Model of Trauma Impact). Marja Väänänen liittyi Koverolan Bostonissa (U.S.) sijaitsevaan Sisu Vantage koulutus- ja konsultointiryhmään vuonna 2021.
Koverola ja Väänänen ovat todistaneet kuinka tämä alunperin ammattilaisille kriisiympäristöihin kehitetty malli on hyödyllinen kenelle vaan. Sisu Vantage ryhmän työ on ollut globaalia, ja Väänänen on ollut mukana muokkaamassa alkuperäistä mallia eri kulttuuriympäristöihin. Mallia on sovellettu muun muassa Kolumbiassa, Gambiassa, Senegalissa ja Yhdysvalloissa. Konsultoinnin rinnalla tehdessään psykoterapiatyötä Helsingissä vuodesta 2016 asti Väänänen on todennut mallin olevan hänelle itselleen ja monikulttuuriselle asiakaskunnalleen perustavanlaatuinen apu, varsinkin pandemian aikana ja sen jälkimainingeissa.
Kyky tehdä kokonaisvaltaista itsearviointia tilanteen ollessa päällä on voimavara joka systeemissä. Itsearviointityökalujen avulla haastamme jäykkyyksiä vuorovaikutuksessa ja mahdollistamme kuulemista, tuntemista, soveltamista, sisällyttämistä ja itsensä haastamista.
Diplomatia, jota tarvitsemme joka ympäristössä, tarvitsee tapahtuakseen joustavaa ja tietoista sinnikkyyttä.
Kun pystyn ennakoida, pystyn ottamaan vastuun tarpeistani ja toimijuudestani – ja tarpeen tullen muuttamaan suuntaa tai korjaamaan siltoja eettisesti.
Sanat normaali ja perus eivät päde ihmisyyteen. Ihmisten lokeroinnista kumpuava vastakkainasettelu on resurssien tuhlausta. Integroiva tunnistamismalli on kehitetty konstiksi kasvattamaan yksilön tietoisuutta suhteessa itseen, muihin ja ympäröiviin systeemeihin. Malli avaa selkeän rakenteen itsearvioinnille ja sen soveltamiselle jotta oma ihmisarvo ja integriteetti ovat meillä jokaisella oman tietoisuuden keskiössä.
Kestävä kollaboraatio vahvistuu yhteydessä toiseen. Silloinkin kun on vaikeaa – varsinkin silloin.